Kako narediti spletno stran brezplačno?

Čas branja: 6 min 12. avgusta, 2023 Napisal: Matej Novak

Brezplačna izdelava spletne strani je končno postala realnost in močno pridobiva na popularnosti. Trik brezplačne strani se skriva v tem, da spletno stran izdelate sami in v izdelavo vložite svoj čas in trud. Kar ima svoje prednosti in slabosti. Vendar se splača!

Kako narediti spletno stran brezplačno?

Danes se bomo osredotočili predvsem na izdelavo brezplačnih spletnih strani, ki jih izdelate preko brezplačnih rešitev, za samostojno izdelavo spletnih strani. Gre za najbolj enostaven in priljubljen način, saj lahko hitro in skoraj brez znanja pridobite zelo dobro in učinkovito spletno stran!

Primeri uporabe brezplačne strani

Se sprašujete, npr. zakaj bi vlagal trud in spletno stran izdeloval sam, ko pa lahko to stori zunanji izvajalec namesto mene? Za vas smo pripravili primere, zakaj je v vsakem primeru dobro, da spletno stran izdelate (še) sami in izkoristite vse brezplačne rešitve.

Testiranje ideje

Spletne strani so lahko precej drage. Tudi, če za izdelavo izberete zunanjega izvajalca, boste pri izdelavi morali sodelovati, kar vam bo vzelo precej časa. Pri postopku izdelave se pogosto zgodi, da si naročnik predstavlja idejo skozi svoje oči, izvajalec pa mu ustvari nekaj popolnima tretjega.

Če imate novo idejo, ste o njej veliko premišljevali, pregledali konkurenco, veste točno kaj želite in kako mora stran izgledati. Zato je v takem primeru boljše, da spletno stran izdelate kar sami, ker pa ste še v fazi testiranja ideje, imate še dodaten plus, saj je spletna stran brezplačna. Zato bo vaše testiranje enostavno in zastonj!

Čas in denar

Kot smo že omenili, lahko izdelava strani veliko stane, cene se gibljejo od 400 EUR navzgor, pristanete pa lahko tudi na nekaj tisočakih. Če izdelate brezplačno spletno stran, lahko ta denar porabite recimo za promocijo in marketing.

Izboljšanje spletne optimizacije

Brezplačna spletna stran je super, tudi če že imate klasično spletno stran. Zakaj? Če želite biti prvi v iskalnikih kot je Google, morate imeti veliko (zunanjih) spletnih povezav, ki so povezane z glavnim spletnim mestom. Več povezav, ki bo povezanih na vašo glavno stran, višje boste med rezultati iskanja, kar pa pripelje, ne samo več obiska, temveč tudi več povpraševanj in prodaje. Zato je zmeraj dobro, da svojo glavno stran vpišete še v imenike, portale, forume, družbena omrežja in kot podporo glavni strani izdelate še brezplačno spletno stran (ali več teh).

Popolna kontrola

Če spletno stran izdelate sami, jo lahko sami tudi v prihodnosti urejate. Brez potrebe po skrbnikih, zunanjih izvajalcih, programerjih, itd. Vse je v vaših rokah. Brezplačne aplikacije/programi za izdelavo spletnih strani delujejo tako, da se prijavite v svoj račun in že urejate svojo spletno stran, tudi če ste od doma, npr. v službi, na izletu, ali na dopustu. Hitra sprememba vseh vaših informacij, je sedaj mačji kašelj. Na dolgi rok boste tudi veliko prihranili, saj ni potrebe po zunanjih izvajalcih.

Hitro na prvi strani iskalnikov — Google

Ko izdelate vašo novo in svežo spletno stran jo Google najprej preveri, npr. kakšne storitve ponujate, v katero kategorijo spadate, ali so vaše vsebine boljše od konkurence, itd. Prav tako morate pri Googlu najprej dobiti zaupanje in vse to lahko traja več mesecev. Kar pa je velik problem, saj pri poslovanju šteje vsak dan. Pri brezplačnih platformah za izdelavo spletnih strani, kot sta Wix in Minimum, je zaupanje že zgrajeno, vaša stran na takšnih platformah je že v osnovi zgrajena tako, da upošteva vse standarde, zato boste v Googlu veliko prej, kot s klasičnim načinom izdelave spletne strani.

Kako narediti spletno stran brezplačno?

Različne možnosti izdelave spletnih strani

  • Samostojna izdelava spletnih strani preko brezplačnih programov/aplikacij za izdelavo spletnih strani (Wix, Minimum).
  • Izdelava preko brezplačnih platform (Wordpress, Joomla, Drupal)
  • Profesionalna/klasična izdelava strani, ki vam jih izdela zunanji izvajalec -spletna agencija

1.) Možnosti, kako do spletne strani je danes resnično veliko, če želite najbolj enostavno izbiro, posezite po “ustvarjalcih” spletnih strani, kjer spletno stran izdelate popolnoma samostojno.

2.) Če želite več svobode, lahko izberete brezplačne platforme, kot je npr. Wordpress, vendar v tem primeru že potrebujete veliko znanja. Prav tako morate, zakupiti gostovanje, kjer boste naložili Wordpress CMS in podatkovno bazo. Prav tako boste morali kupiti domeno (npr. www.spletnastran.si).

3.) Če želite, lahko izdelavo prepustite strokovnjakov in seveda za storitev plačate. V tem primeru bo zunanji izdelovalec vse uredil za vas, vendar pazite pri izbiri, vsi, ki izdelujejo spletne strani še niso strokovnjaki. Zato vam priporočam, da za to izberete agencijo — preverite: Agencija Pakt

Samostojna izdelava spletnih strani

Najbolj priljubljen način je samostojna izdelava spletnih strani. Svojo spletno stran izdelate preko preprostega urejevalnika, kjer vnesete podatke podjetja, naložite fotografije in vaša spletna stran je že na internetu!

Ko izdelaš svojo spletno stran in ko jo prvič vidiš javno objavljeno je res enkraten občutek!

V Sloveniji je najboljši ustvarjalec spletnih strani vsekakor specializirana platforma — Minimum. Storitev je delo Slovenskih razvijalcev in 100% Slovenski izdelek. Ko izdelujte spletno stran imate vedno na voljo navodila, če pa se kdaj zalomi, lahko lastnikom pišete in z veseljem vam bodo odgovorili. Podpora je odlična!

Kako narediti spletno stran brezplačno?

Bolj enostavno ne gre

Pri programih za izdelavo spletnih strani (npr. Wix) ponavadi nastane problem, ker vseeno moramo imeti določeno znanje o spletu in spletnih straneh. Veliko je nastavitev, potrebno je prilagoditi temo, upoštevati spletne standarde, strukturo, itd.

Platforma Minimum, odpravlja tudi te probleme, vse kar morate storiti je, da vnesete vsebine, ki jih želite na spletni strani, ves “zakompliciran tehnični” del pa je že “nastavljen”, zato bo izdelava spletne strani preprosto lahka.

Poglejmo si, kako enostavno je izdelati spletno stran

Izdelava spletne strani — Minimum

Tehnologija

Enostavna in brezplačna izdelava pa še ne pomeni, da bo spletna stran slaba. Ravno obratno, platforma Minimum poskrbi za vse v ozadju, vaša izdelana spletna stran, bo dosegala vse najnovejše trende in standarde! Zna se zgoditi, da celo boljše, kot če bi spletno stran izdelali pri zunanjem izvajalcu in za to plačali več tisoč EUR!

Kako narediti spletno stran brezplačno?

Brezplačna spletna stran

Spletna stran, ki jo izdelate preko platforme Minimum je popolnoma brezplačna za vedno! Brez mesečnih, brez letnih stroškov in ostalih skritih stroškov.

Trik je v tem, da spletno stran izdelate sami in v to vložite svoj trud in čas. Za tehnologijo in vse ostalo pa poskrbi platforma.

Če želite dodatne opcije, se lahko naročite tudi na PREMIUM, ni pa nujno.

Primer brezplačne strani

Primer brezplačne spletne strani si lahko ogledate tudi v živo: Povezava: Cvetličarna Vetrnica

Kako postaviti stran in na kaj biti pozoren?

Ko izdelate svojo brezplačno spletno stran bodite še posebej pozorni na pravopisne napake, na točnost podatkov (npr. telefonska številka), izberite barve, ki se ujemajo z barvami vašega podjetja in naložite kvalitetne fotografije.

Vsekakor se vsaj enkrat mesečno spet prijavite v urejevalnik in preverite za novosti. Takšni urejevalniki se redno posodabljajo in imajo zmeraj več funkcionalnosti, ki bi lahko bile za vas in vaše poslovanje ključnega pomena. Vsekakor se naročite tudi na e-novice in spremljajte platformo na družbenih omrežjih, da ne zamudite novosti.

Zaključek

Toliko možnosti, kot jih imamo danes predstavlja toliko večjo vidnost in uspeh pri poslovanju. Brezplačna spletna stran je vsekakor orodje in nov promocijski kanal, ki bi ga moral izkoristiti vsak, ki se zaveda prednosti, ki jih spletna stran prinaša.

Potrebujete novo spletno stran? Preizkusite Minimum!

Ustvarite brezplačno spletno stran, ustvarite uspeh.

Registrirajte se