Pogoji uporabe

Splošni pogoji spletne storitve Minimum

Hvala, ker uporabljate storitev Minimum.

Z uporabo storitve potrjujete, da se strinjate s temi pogoji. Pazljivo jih preberite.

Pogoji uporabe/splošni pogoji - Minimum

Splošni pogoji poslovanja in uporabe spletne storitve www.minimum.si (v nadaljevanju tudi: Minimum, platforma ali storitev) so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1), ter s splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov (GDPR).

Uporaba storitve

Našo storitev ne zlorabljajte. Na primer, v našo storitev ne posegajte ter do nje dostopajte le prek vmesnika in ob upoštevanju navodil, ki jih zagotovimo. Storitev lahko uporabljate le skladno z zakonodajo, vključno z veljavnimi zakoni in predpisi glede izvoza in ponovnega izvoza. Začasno ali trajno vam lahko nehamo zagotavljati storitev, če ne ravnate skladno z našimi pogoji ali pravilniki ali kadar preiskujemo, ali je prišlo do nedovoljenega vedenja.

Z uporabo naše storitve ne dobite v last pravic intelektualne lastnine na storitvi ali na vsebini, do katere dostopate. Vsebine storitve ne smete uporabljati, razen če pred tem pridobite dovoljenje lastnika ali če je to drugače dovoljeno z zakonodajo. Ti pogoji vam ne dajejo pravice uporabljati nobene blagovne znamke ali logotipa, ki se uporablja v naši storitvi. Pravnih obvestil, ki so prikazana v naši storitvi ali ob njih, ne odstranjujte, prikrivajte ali spreminjajte.

Storitev prikazuje tudi vsebino, ki ni v lasti storitve Minimum. Za to vsebino je izključno odgovoren subjekt, ki jo zagotovi. Vsebino lahko pregledamo, da preverimo, ali je nezakonita oziroma krši naše pravilnike, pri čemer jo lahko odstranimo ali zavrnemo njeno prikazovanje, če menimo, da je v nasprotju z našimi pravilniki ali zakonodajo. To ne pomeni, da vsebino dejansko pregledamo, zato ne domnevajte, da jo.

V zvezi z uporabo storitve vam lahko pošljemo obvestila o storitvi, administrativna sporočila ali druge informacije. Izberete lahko, da nekaterih od teh sporočil ne prejemate.

Naša storitev je na voljo tudi na mobilnih napravah. Ne uporabljajte je na način, ki bi vas motil in bi vam preprečeval upoštevanje prometnih in varnostnih predpisov.

Vaš Minimum račun

Za uporabo storitve (izdelava strani/aplikacije) morate imeti Minimum račun. Odprete lahko svoj Minimum račun ali pa vam ga dodeli skrbnik, na primer vaš delodajalec ali izobraževalna ustanova. Če uporabljate Minimum račun, ki vam ga je dodelil skrbnik, lahko veljajo drugačni ali dodatni pogoji in možno je, da vaš skrbnik lahko dostopa do vašega računa ali ga onemogoči.

Gesla ne razkrivajte nikomur, da zaščitite svoj Minimum račun. Odgovorni ste za dejavnost, do katere pride v vašem Minimum računu ali prek njega. Izogibajte se uporabi enakega gesla za Minimum račun v aplikacijah drugih ponudnikov. Če izveste za kakršno koli nepooblaščeno uporabo vašega gesla ali računa, nas kontaktirajte.

Zaščita zasebnosti in avtorskih pravic

Minimum – “Pravilnik o zasebnosti” pojasnjuje, kako ravnamo z vašimi osebnimi podatki in varujemo vašo zasebnost pri uporabi naše storitve. Če uporabljate našo storitev, soglašate, da lahko Minimum te podatke uporabi skladno s svojimi pravilniki o zasebnosti.

Na podlagi obvestil o domnevnih kršitvah avtorskih pravic ukrepamo skladno s postopkom, določenim v zakonu, ki ga uporabljamo tudi pri ukinitvi računov večkratnih kršiteljev.

Imetnikom avtorskih pravic zagotavljamo informacije in jim tako pomagamo pri ravnanju z njihovo intelektualno lastnino v spletu. Če menite, da nekdo krši vaše avtorske pravice, nas kontaktirajte.

Vaša vsebina v naši storitvi

Naša storitev omogoča, da naložite, predložite, shranite, pošljete ali prejmete vsebino. Na tej vsebini obdržite vse pravice intelektualne lastnine. Na kratko, kar je v vaši lasti, tudi ostane vaše.

Ko naložite, predložite, shranite, pošljete ali prejmete vsebino v našo storitev ali preko nje, storitvi Minimum podelite dovoljenje za uporabo, gostitev, hranjenje, razmnoževanje, spreminjanje, oblikovanje izvedenih del (kot nastanejo pri prevodu, prilagoditvah ali drugih spremembah, ki jih izvedemo, da je vaša vsebina skladnejša s storitvami), sporočanje, objavo, javno izvajanje, javno predvajanje in distribucijo takšne vsebine po vsem svetu. Pravice, ki jih podelite s tem dovoljenjem, so za omejen namen delovanja, promoviranja in izboljšanja storitev in za razvoj novih storitev. To dovoljenje velja, tudi če prenehate uporabljati naše storitve (npr. vpis strani/aplikacije v imenik). Nekatere storitve vam lahko omogočijo načine za dostop do vsebine, ki je bila zagotovljena v teh storitvah, in za njeno odstranitev. Za našo storitev prav tako veljajo pogoji ali nastavitve, zaradi katerih je obseg naše uporabe vsebine, ki je bila zagotovljena v teh storitvah, omejen. Preverite, ali imate potrebne pravice, da nam podelite to dovoljenje za katero koli vsebino, ki jo pošljete v našo storitev.

Naši samodejni sistemi analizirajo vašo vsebino (vključno z e-pošto), da bi vam lahko ponudili ustrezne funkcije izdelkov, prilagojene vam, kot so prilagojeni rezultati iskanja, prilagojeno oglaševanje ter odkrivanje neželene komunikacije in zlonamerne programske opreme. To analiziranje se izvede, ko se vsebina pošilja, prejema in shranjuje.

Če imate Minimum račun, lahko v naši storitvi prikažemo vaše podatke, lahko pa jih tudi uporabimo v oglasih in v drugih oblikah reklamiranja.

Možnosti, ki jih v računu Minimum izberete za omejevanje podatkov, bomo spoštovali. Kontaktirajte nas, če ne želite, da uporabljamo vaše podatke v oglasih in ostalih oblikah reklamiranja.

Več o tem, kako Minimum uporablja in shranjuje vsebino, lahko preberete v pravilniku o zasebnosti ali v dodatnih pogojih, ki veljajo za posamezne storitve. Če pošljete povratne informacije ali predloge o naši storitvi, jih lahko uporabljamo brez kakršne koli obveznosti do vas.

O programski opremi naše storitve

Če je za storitev potrebna programska oprema, ki jo morate prenesti na svojo napravo, ali storitev vključuje tako programsko opremo, se lahko takšna programska oprema v vaši napravi samodejno posodobi, kadar je na voljo nova različica ali lastnost. Pri nekaterih storitvah lahko prilagodite nastavitve samodejnega posodabljanja.

Minimum vam podeljuje osebno, brezplačno, neprenosljivo in neizključno licenco, veljavno po vsem svetu, za uporabo programske opreme, ki vam jo zagotovi kot del storitev. Ta licenca omogoča le, da uporabljate in izkoristite ugodnosti storitev, ki jih zagotavlja Minimum, skladno z veljavnimi pogoji. Nobenega dela storitev ali vključene programske opreme ne smete kopirati, spremeniti, distribuirati, prodati ali dati v najem, prav tako ne smete izvajati povratnega inženirstva ali poskusiti odkriti izvorno kodo, razen do mere, ki jo dovoljuje zakonodaja, ali z našim pisnim soglasjem.

Odprtokodna programska oprema je za nas pomembna. Nekatera programska oprema, ki se uporablja v storitvi, je lahko na voljo na podlagi odprtokodne licence, ki vam jo bomo dali na voljo. Odprtokodna licenca lahko vključuje določbe, ki izrecno prevladajo nad nekaterimi od teh pogojev.

Spreminjanje in ukinitev naše storitve

Storitev stalno spreminjamo in izboljšujemo. Funkcije ali možnosti lahko dodajamo ali odstranjujemo, prav tako pa lahko začasno ali trajno ukinemo celotno storitev.

Storitev lahko nehate uporabljati kadar koli. Minimum lahko preneha zagotavljati storitev kadar koli, doda ali uvede nove omejitve.

Prepričani smo, da je ohranjanje podatkov v vaši lasti in dostop do takšnih podatkov pomembno. Če se odločimo trajno ukiniti storitev, vas bomo o tem obvestili v razumnem času in vam omogočili, da prenesete svoje podatke iz storitve.

Naša jamstva in zavrnitve odgovornosti

Storitev zagotavljamo z uporabo komercialno utemeljene ravni usposobljenosti in skrbnosti ter upamo, da boste pri uporabi uživali. Vendar nekaterih stvari glede storitve ne obljubljamo.

Ne Minimum ne njegovi dobavitelji ali distributerji ne dajejo nobenih posebnih obljub, razen kot je izrecno določeno v teh pogojih ali dodatnih pogojih. Ne dajemo na primer nobenega jamstva glede vsebine storitve in posameznih funkcij, ki so na voljo, ter glede njene zanesljivosti, razpoložljivosti ali primernosti za vaše potrebe. Storitev zagotavljamo, »kakršna je«.

V nekaterih pristojnostih so nekatera jamstva obvezna, denimo jamstvo glede primernosti za prodajo, ustreznosti za določen namen in glede odsotnosti kršitev. Vsa jamstva izključujemo do mere, ki jo dovoljuje zakonodaja.

Odgovornost za našo storitev

Kadar to dovoljuje zakonodaja, Minimum, njegovi dobavitelji in distributerji niso odgovorni za izgubo dobička, prihodkov ali podatkov, finančne izgube ali posredno, posebno, posledično, eksemplarično ali kaznovalno odškodnino.

Do mere, ki jo dovoljuje zakonodaja, je skupna odgovornost Minimuma, njegovih dobaviteljev in distributerjev za kakršne koli zahtevke na podlagi teh pogojev, vključno z implicitnimi jamstvi, omejena na znesek, ki ste ga plačali za uporabo storitev (ali, po naši izbiri, vnovično izvedbo storitev).

Minimum, njegovi dobavitelji in distributerji v nobenem primeru ne bodo odgovorni za morebitno izgubo ali škodo, ki je ni možno razumno predvideti.

O teh pogojih

Te pogoje ali dodatne pogoje, ki veljajo za posamezno storitev, lahko na primer spremenimo, kadar jih moramo prilagoditi zakonodaji ali spremembam storitev. Pogoje redno spremljajte.

Če se ne strinjate s spremenjenimi pogoji, prenehajte z uporabo.

Ob navzkrižju med temi pogoji in dodatnimi pogoji prevladajo dodatni pogoji.

Ti pogoji urejajo razmerje med storitvijo Minimum in vami. Pogoji ne ustvarijo nobenih pravic upravičenih tretjih oseb.

Če ne ravnate skladno s temi pogoji in ne ukrepamo takoj, to ne pomeni, da se odpovedujemo kakršnim koli pravicam, ki nam pripadajo (npr. pravici do poznejšega ukrepanja).

Če katerega koli od pogojev ni možno uveljaviti, to ne vpliva na ostale pogoje.

Če potrebujete pomoč ali imate kakršno koli vprašanje, nas kadar koli kontaktirajte, tako da obiščete stran “Kontakt“.

Ta pravilnik velja od: 22. 5. 2018