Zasebnost

Želimo si, da razumete vrste podatkov, ki jih zbiramo, ko uporabljate našo storitev.

Ko uporabljate našo storitev, nam zaupate svoje podatke. Zavedamo se, da je to velika odgovornost, zato si po najboljših močeh prizadevamo za zaščito vaših podatkov, katerim posvečamo izredno skrb in pozornost. Poskrbimo, da so vse zahteve ne samo dosežene, ampak jih, če se le da, presežemo, saj se zavedamo občutljive narave tega področja.

Namen pravilnika o zasebnosti vam bo pomagal razumeti, katere podatke zbiramo, zakaj in kako jih lahko posodobite, upravljate, izvozite in izbrišete.

izjava o zasebnosti - Minimum

Minimum in zbiranje podatkov

Podatke zbiramo, da bi zagotovili boljšo storitev vsem našim uporabnikom – od osnovnih stvari, kot so preference in nastavitve strani, do bolj zapletenih, kot je statistika o obiskanosti, itd. Podatki, ki jih Minimum zbira in kako se ti podatki uporabljajo, so odvisni od tega, kako uporabljate našo storitev in kako upravljate svoje nastavitve zasebnosti. Zbiranje podatkov nam omogoča, da storitev nenehno izboljšujemo, tržimo, ter prilagajamo aktualnim smernicam ter potrebam uporabnikov.

Ko niste prijavljeni v Minimum račun, vaše podatke zbiramo in hranimo z edinstvenimi identifikatorji, povezanimi z brskalnikom, aplikacijo ali napravo, ki jo uporabljate. Tako lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo za uporabnike naše storitve.

Ko ste prijavljeni, zbiramo tudi podatke, ki jih shranimo v vašem Minimum računu in jih obravnavamo kot osebne podatke.

Posredovani podatki

Ko ustvarite Minimum račun, nam posredujete osebne podatke, ki vsebujejo vaše uporabniško ime, e-poštni naslov in geslo. Prav tako lahko v računu dodate ime, priimek in profilno fotografijo. Tudi če niste prijavljeni v Minimum račun, se lahko odločite, da nam posredujete podatke, kot je e-poštni naslov, da prejemate obvestila o posodobitvah in novosti naše storitve.

Pri uporabi storitve zbiramo tudi vsebino, ki jo ustvarjate in nalagate. To vključuje stvari, kot so podatki vašega podjetja, fotografije in videoposnetki, ki jih shranite in dokumenti, ki jih ustvarite.

Podatki, ki jih zbiramo, ko uporabljate storitev

Aplikacija, brskalnik in naprava

Zbiramo podatke o aplikacijah, brskalnikih in napravah, ki jih uporabljate za dostop do storitve Minimum, te podatke zbiramo, za zagotavljanje funkcij, kot so samodejne posodobitve in npr. zatemnitev zaslona mobilne naprave, ​​če je baterija prazna.

Podatki, ki jih zbiramo, vsebujejo edinstvene identifikatorje, vrsto in nastavitve brskalnika, vrsto in nastavitve naprave, operacijski sistem, podatke o preferencah in nastavitev storitve, ter številko različice aplikacije. Prav tako zbiramo podatke o medsebojnem delovanju aplikacij, brskalnikov in naprav z našo storitvijo, vključno z naslovom IP, sistemski dejavnosti ter datumom, časom in URL-jem napotitelja za vašo zahtevo.

Te podatke zbiramo, ko se storitev Minimum v vaši napravi poveže z našimi strežniki – na primer, ko obiščete spletno stran ali ko aplikacija samodejno preverja za novimi informacijami (obvestila, novi podatki, posodobitev).

Vaša aktivnost

Podatke o vaši aktivnosti z našo storitvijo zbiramo za izboljševanje storitve. Podatki o aktivnosti, ki jih zbiramo, lahko vključujejo:

 • izraze, ki jih iščete v iskalniku,
 • oglede in interakcije z vsebino in oglasi,
 • nakupovalno aktivnost,
 • aktivnost na spletnih mestih in aplikacijah tretjih oseb, ki uporabljajo našo storitev.

Obiščite Minimum račun (Moj profil), če želite upravljati z svojimi podatki.

Podatki o vaši lokaciji

Ko uporabljate našo storitev, lahko zbiramo podatke o vaši lokaciji, tako vam lahko ponudimo funkcije, kot na primer, iskanje najbližjih poslovalnic v vaši bližini.

Vašo lokacijo je mogoče določiti z različno stopnjo natančnosti:

 • GPS
 • IP naslov
 • Podatki senzorja iz naprave
 • Informacije o stvareh v bližini naprave, kot so dostopne točke Wi-Fi, bazne postaje in naprave Bluetooth

Vrste podatkov o lokaciji, ki jih zbiramo, so delno odvisne od vaše naprave in vašim soglasjem o zbiranju podatkov vaše lokacije. Deljenje vaše lokacije lahko tudi popolnoma izklopite v nastavitvah svoje naprave.

Za zbiranje in shranjevanje podatkov uporabljamo različne tehnologije, vključno s piškotki, oznakami slikovnih pik, lokalno shrambo, kot so shramba brskalnika ali pomnilnik podatkov v aplikacijah, zbirke podatkov in dnevniki strežnikov.

Podatke uporabljamo za zagotavljanje boljše storitve

Podatke, ki jih zberemo, z našo storitvijo uporabljamo za naslednje namene:

Zagotavljanje storitve

Vaše podatke uporabljamo za zagotavljanje in obstoj storitve, na primer funkcionalnost samostojne izdelave spletne strani/aplikacije in lastnega iskalnika za hitrejše iskanje informacij.

Vzdrževanje in izboljšavo storitve

Vaše podatke uporabljamo tudi za zagotovitev, da storitev deluje pravilno, podatke lahko uporabimo za odpravljanje napak in spremljanje izpadov. Vaše podatke uporabljamo za izboljšavo storitve – na primer, z razumevanjem, kje, kdaj in kako se je pojavila napaka, lahko napako hitreje najdemo in jo v najkrajšem času tudi odpravimo.

Razvoj novosti

Podatke, ki jih zbiramo v storitvi, lahko uporabimo za razvoj novih funkcionalnosti. Na primer, z razumevanjem, kako uporabljate storitev, lahko opazimo pomanjkljivosti, jih tako v prihodnosti razvijemo in vključimo v storitev.

Merjenje učinkovitosti

Podatke za analizo in merjenje uporabljamo za razumevanje uporabe naše storitve. Na primer analiziramo podatke o vaših obiskih na naših spletnih mestih, da ugotovimo, kako bolj učinkovito izpostaviti oz. prilagoditi vsebino, izdelek – storitev. Uporabljamo tudi podatke o oglasih s katerimi imate interakcije, za razumevanje uspešnosti svojih oglaševalskih akcij. Za to uporabljamo različna orodja, med drugim tudi Google Analytics, Google AdWords, Facebook.

Komunikacija z vami

Podatke, ki jih zbiramo, na primer vaš e-poštni naslov uporabljamo za neposredno interakcijo z vami. Na primer, pošljemo vam lahko obvestilo, če odkrijemo sumljivo dejavnost, recimo sumljiv poskus prijave v vaš Minimum račun. Lahko pa vas tudi obvestimo o prihajajočih spremembah ali izboljšavah storitve. In če se obrnete na Minimum, bomo vodili evidenco o vaši zahtevi, da bi vam pomagali rešiti morebitne težave, s katerimi se soočate.

Zaščita Minimuma, naših uporabnikov in javnosti

Podatke uporabljamo tudi za izboljšanje varnosti in zanesljivosti naših storitev. To vključuje odkrivanje, preprečevanje in odzivanje na goljufije, zlorabo, varnostna tveganja in tehnične težave, ki bi lahko škodovale Minimumu, našim uporabnikom ali javnosti.

Za obdelavo vaših podatkov uporabljamo različne tehnologije. Analizirali bomo vašo vsebino, da bi odkrili zlorabe, kot so nezaželena vsebina, zlonamerna programska oprema in nezakonita vsebina.

Za podatke, ki jih vnesete uporabniki, ne odgovarjamo.

Preden bomo podatke uporabili za namene, ki niso obravnavani v tem pravilniku o zasebnosti, vas bomo zaprosili za soglasje.

Kontrolirajte, kaj lahko zbiramo in kaj lahko uporabljamo

Ta razdelek opisuje, kako kontrolirati vašo zasebnost v naši storitvi. Prijavite se v račun in obiščete stran “Moj profil”, kjer imate pregled in kjer lahko prilagajate vaše nastavitve zasebnosti.

Stran “Moj profil” omogoča spreminjanje osebnih podatkov, izvoz vseh vaših podatkov, odjava / prijava na obveščanje (obvestila, novi podatki, posodobitev) in izbris računa.

Obstajajo tudi drugi načini za nadzor vaših podatkov, ki jih Minimum zbira, ne glede na to, ali ste prijavljeni v Minimum račun. Nekateri od teh so:

 • Nastavitve piškotkov: Stran “Piškotki” omogoča popoln nadzor nad piškotki, ki jih lahko kadarkoli vključite/izključite.
 • Nastavitve brskalnika: na primer, brskalnik lahko nastavite tako, da blokira vse piškotke z določene strani ali pa piškote popolnoma onemogočite. Ampak ne pozabite, da naša storitev deluje pravilno ravno z uporabo piškotkov, na primer, s piškotki lahko shranimo vašo prijavo v Minimum račun, da se naslednjič ne rabite znova prijavljati v storitev.
 • Nastavitve na ravni naprave: v svoji napravi lahko spreminjate nastavitve, ki določajo, katere podatke lahko zbiramo. Na primer, lahko spremenite nastavitve lokacije.
 • E-pošta: Uporabnik lahko komuniciranje preko e-poštnih sporočil kadarkoli prekine preko povezave za odjavo v prejetih sporočilih.

Kdaj razkrivate svoje podatke

Naša storitev omogoča, da podatke razkrijete drugim, in omogočajo nadzor nad tem, kako jih razkrijete. Spletno stran/aplikacijo z vsemi podatki lahko na primer javno objavite. Upoštevajte, da lahko pri javni objavi podatkov vaša vsebina postane dostopna tudi preko iskalnikov (npr. Google).

Kdaj Minimum razkrije vaše podatke

Vaših osebnih podatkov ne razkrivamo družbam, organizacijam ali posameznikom, izven storitve, razen v naslednjih primerih:

Z vašim soglasjem

Osebne podatke bomo posredovali izven Minimuma samo takrat, kadar imamo vaše soglasje. Če se na primer naročite na obveščanje preko e-pošte in bomo za pošiljanje uporabili zunanjo storitev, bomo morali najprej pridobiti vaše dovoljenje.

Pred razkrivanjem kakršnih koli občutljivih osebnih podatkov bomo vedno prosili za vaše izrecno soglasje.

Za zunanjo obdelavo

Osebne podatke damo na voljo svojim povezanim osebam in drugim zaupanja vrednim družbam ali posameznikom, da jih obdelujejo v našem imenu, po naših navodilih ter skladno z našim pravilnikom o zasebnosti in vsemi drugimi ustreznimi ukrepi za zagotavljanje zaupnosti in varnosti.

Iz zakonskih razlogov

Osebne podatke bomo posredovali izven Minimuma, samo če smo prepričani, da je dostop, uporaba, hranjenje ali razkritje informacij nujno potrebna za:

 • upoštevanje veljavnih predpisov, zakonodaje, pravnih postopkov ali izvršljivih aktov državnih organov;
 • uveljavljanje veljavnih pogojev storitve, vključno s preiskovanjem morebitnih kršitev;
 • prepoznavanje, preprečevanje ali drugače obravnavanje goljufij, varnostnih ali tehničnih težav;
 • zaščito pred kršitvijo pravic, lastnine ali varnosti Minimuma, uporabnikov ali javnosti ter pred škodo na njihovi lastnini, kot to zahteva ali dovoli zakonodaja.

Javnosti in našim partnerjem, kot so založniki, oglaševalci, razvijalci ali imetniki pravic, lahko razkrijemo podatke, ki ne omogočajo osebne prepoznave. Na primer, javno objavimo podatke, ki prikazujejo trende o splošni uporabi naših storitev.

Če bo storitev Minimum sodelovala pri združitvi, nakupu ali prodaji, bomo še naprej zagotavljali zaupnost vaših osebnih podatkov in obvestili uporabnike, preden se osebni podatki prenesejo ali postanejo predmet drugega pravilnika o zasebnosti.

Varnostni ukrepi, za zaščito vaših podatkov

Minimum je izdelan z močnimi varnostnimi rešitvami, ki nenehno ščitijo vaše podatke. Vpogledi, ki jih pridobimo pri vzdrževanju naših storitev, nam pomagajo odkriti in samodejno blokirati varnostne grožnje, preden vas sploh dosežejo. Če odkrijemo nekaj tveganega, za kar menimo, da bi morali vedeti, vas bomo obvestili in vam pomagali skozi postopek, ki je potreben, da bi ostali bolje zaščiteni.

Trudimo se, da vas in Minimum zaščitimo pred nepooblaščenim dostopom do podatkov, spreminjanjem, razkritjem ali uničenjem. Pri tem med drugim uporabljamo naslednje ukrepe:

 • Med prenosom vaših podatkov uporabljamo šifriranje za ohranjanje vaše zasebnosti.
 • Uporabljamo šifrirane varnostne kopije
 • Pregledujemo naše postopke zbiranja, shranjevanja in obdelave podatkov, vključno z ukrepi fizičnega varovanja, da bi preprečili nepooblaščen dostop do naših sistemov.
 • Dostop do osebnih podatkov omejujemo na vzdrževalce storitve, izvajalce in zastopnike, ki potrebujejo te podatke, da jih obdelujejo. Vsakdo s takšnim dostopom je predmet strogih pogodbenih obveznosti in če jih ne spoštujejo lahko proti njim sprožimo disciplinske postopke ali jim odpovemo pogodbeno razmerje.

Izvoz in izbris podatkov

Kopijo vsebine svojih podatkov lahko izvozite iz svojega Minimum računa, če jo želite varnostno kopirati ali jo uporabljati v storitvi zunaj Minimuma.

Če želite izbrisati svoje podatke, lahko:

 • Poiščite in nato izbrišite določene elemente iz vašega računa z uporabo Minimum urejevalnika;
 • Na strani “Moj profil” lahko izbrišete celoten Minimum račun.
 • Izbrišete piškotke na strani “Piškotki”.

V nekaterih primerih hranimo podatke za omejena obdobja, če je to potrebno zaradi utemeljenih poslovnih ali zakonskih namenov.

Zagotoviti poskušamo, da naše storitve ščitijo informacije pred naključnim ali zlonamernim izbrisom. Zaradi tega lahko preteče nekaj časa od takrat, ko izbrišete določene podatke, do takrat, ko so kopije teh podatkov izbrisane iz naših aktivnih in sistemov za varnostno kopiranje.

Prenos podatkov

Ko prejmemo uradne pisne pritožbe, odgovorimo tako, da stopimo v stik z osebo, ki je vložila pritožbo. Sodelujemo z ustreznimi regulatornimi organi, vključno z lokalnimi pooblaščenci za varstvo podatkov, da rešimo morebitne pritožbe glede prenosa podatkov, ki jih ne moremo rešiti neposredno z vami.

Evropske zahteve

Po veljavni zakonodaji o varstvu podatkov Evropske unije (EU), vam zagotavljamo nadzor nad vašimi podatki, opisane v tem pravilniku. Po zakonu imate pravico zahtevati dostop, posodobitev, odstranitev in omejitev obdelave vaših podatkov. Imate tudi pravico ugovarjati obdelavi vaših podatkov ali izvoziti svoje podatke v drugo storitev.

Vaše podatke obdelujemo za namene, opisane v tem pravilniku, na podlagi naslednjih pravnih podlag:

Vaše soglasje

Strinjati se morate s pogoji uporabe, šele nato lahko vaše podatke obdelujemo za posebne namene in zmeraj imate pravico, da kadar koli umaknete svoje soglasje. Na primer, prosimo za vaše soglasje, da vas preko e-pošte obveščamo o posodobitvah, novosti in akcijah. Te nastavitve lahko kadarkoli spremenite oz. upravljate v svojem Minimum računu.

Kadar sledimo zakonitim interesom

Vaše podatke obdelujemo za naše zakonite interese in za tretje osebe, medtem ko uporabljamo ustrezne zaščitne ukrepe, ki ščitijo vašo zasebnost. To pomeni, da obdelujemo vaše podatke za stvari, kot so:

 • Zagotavljanje, vzdrževanje in izboljšavo naše storitve za potrebe naših uporabnikov.
 • Razvijanje novih izdelkov in funkcij, uporabnih za naše uporabnike.
 • Razumevanje, kako ljudje uporabljajo naše storitve, da bi zagotovili in izboljšali učinkovitost naših storitev.
 • Prilagajanje naših storitev, da vam zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
 • Obveščanje uporabnikov o naših storitvah – trženje.
 • Zagotavljanje oglaševanja, da je lahko del storitve brezplačno dostopne našim uporabnikom.
 • Odkrivanje, preprečevanje ali drugačno obravnavanje goljufij, zlorab, varnostnih ali tehničnih težav v naši storitvi.
 • Zaščita pred kršitvijo pravic, lastnine ali varnosti Minimuma, naših uporabnikov ali javnosti, kot je to potrebno ali zahtevano z zakonom.
 • Izvajanje raziskav, ki izboljšujejo našo storitev za naše uporabnike in koristijo javnosti.
 • Izpolnjevanje obveznosti do naših partnerjev, kot so razvijalci in imetniki pravic.
 • Uveljavljanje pravnih zahtevkov, vključno s preiskavo morebitnih kršitev veljavnih pogojev storitve.

Pri ravnanju v skladu z zakonskimi obveznostmi

Podatke bomo obdelali, ko smo pravno zavezani k temu, na primer, če se odzivamo na sodni postopek ali izvršljiv akt državnega organa.


Če imate vprašanja, se lahko obrnete na Minimum (obiščite stran “Kontakt“). Lahko pa se obrnete na pooblaščenca za varstvo podatkov, če imate pomisleke glede svojih pravic po veljavni zakonodaji.

Ta pravilnik o zasebnosti ne velja za:

 • storitve, ki jih ponujajo druge družbe ali posamezniki, vključno z izdelki ali spletnimi mesti/aplikacijami, ki morda vključujejo Minimum storitev, so vam prikazane v rezultatih iskanja ali do njih vodijo povezave iz naših storitev.

Spremembe tega pravilnika

Ta pravilnik o zasebnosti občasno spremenimo. Vaše pravice v skladu s tem pravilnikom o zasebnosti ne bomo okrnili brez vašega izrecnega soglasja. Vedno označimo datum, kadar so bile objavljene zadnje spremembe. Če so spremembe večje, vam bomo zagotovili vidnejše obvestilo (tudi z e-poštnim obvestilom).

Če potrebujete pomoč ali imate kakršno koli vprašanje, nas kadarkoli kontaktirajte, tako da obiščete stran “Kontakt“.

Ta pravilnik velja od: 22. 5. 2018