Pogoji poslovanja

Splošni pogoji spletne storitve Minimum

Splošni pogoji poslovanja in uporabe spletne storitve www.minimum.si (v nadaljevanju tudi: Minimum, platforma ali storitev) so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

pogoji uporabe piskotki poslovanja

Ključni pogoji uporabe:

  • Minimum je popolnoma brezplačna storitev in tako bo tudi ostalo (brez skritih pogojev uporabe).
  • Storitev uporablja ustrezna tehnološka sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja podatkov.
  • Storitev Minimum je slovenska storitev in produkt slovenskih razvijalcev.
  • Pridobljeni podatki v nobenem primeru ne bodo posredovani nepooblaščenim osebam.
  • Podatke, ki jih uporabniki izpolnijo, so del funkcionalnosti spletne storitve in namenjeni skupnosti vseh uporabnikov.

Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje storitve Minimum, pravice in obveznosti uporabnika in ponudnika storitev ter urejajo poslovni odnos med storitvijo in uporabnikom.

Uporabnika zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku registracije. Splošni pogoji so zmeraj vidni in lahko dostopni. Uporabnik je ob registraciji posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja, z registracijo in s kasnejšo uporabo storitve potrdi svojo seznanjenost z njimi.

Varnost

Storitev Minimum uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov. V te namene se uporablja 128-bitni SSL certifikat, ki ga je izdala za to pooblaščena organizacija.

Varovanje osebnih podatkov

Minimum se zavezuje, da bo vse pridobljene podatke uporabnikov trajno hranil in varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1).

Minimum za nedoločen čas hrani naslednje podatke uporabnikov: uporabniško ime, ime in priimek (če jih uporabnik izpolni), vzdevek, e-poštni naslov, profilno fotografijo (če jo uporabnik doda), čas in datum registracije in arhiv komunikacije.

Minimum za nedoločen čas hrani naslednje podatke uporabnikov, ki izdelajo spletno stran (če jih uporabnik izpolni): ime podjetja, davčna številka, matična številka, kategorija, ključne besede, ulica in hišna številka, pošta, kraj, telefon, e-poštni naslov, ime strani, barvna shema, opis podjetja, naslov dodatnega besedila, dodatno besedilo, fotografije, povezave do družbenih omrežij (Facebook, Twitter, Instagram), klic k akciji (sporočilo, ime gumba, povezava) in odpiralni časi.

Minimum bo vse podatke uporabil izključno za potrebe spletne aplikacije (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, akcij) in ostalo potrebno komunikacijo z uporabnikom.

Pridobljeni podatki v nobenem primeru ne bodo posredovani nepooblaščenim osebam.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

Izjemno razkritje osebnih podatkov

Podatki, ki jih zbira Minimum in obdeluje, bodo razkriti le, če je taka obveznost določena v zakonu, ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov storitve.

Komunikacija

Minimum bo z uporabnikom lahko stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje in v skladu z določili ZEKom-1.

Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

  • jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
  • pošiljatelj bo jasno razviden,
  • različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, bodo označene kot takšne. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih,
  • jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
  • željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo Minimum izrecno spoštoval.

Oglasna sporočila Minimum bodo jasno razvidna in jasno ločena od iger in tekmovanj.

Omejitev odgovornosti

Minimum se po najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na naših spletnih straneh in produktnih straneh naših uporabnikov. Kljub temu pa se lahko vsebina in ostale informacije spremenijo tako hitro, da Minimum ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh.

Minimum ne odgovarja za vsebino naših uporabnikov. Minimum vsebino po objavi strani pregleda in zavrne, če ta vsebuje očitne neresnice, so neprimerna, zavajajoča ali žaljiva. Minimum se omejuje od kakršnekoli odgovornosti, ki izvira iz podanih informacij na spletnih straneh.

Minimum pod nobenim pogojem ne prevzema nobene odgovornosti, da bodo ponujene storitve delovale varno, neprekinjeno, brez napak in brez izgube podatkov.

Vaša privolitev

Z uporabo spletne aplikacije Minimum soglašate z objavljenimi pogoji poslovanja. O morebitnih spremembah pogojev vas bomo sproti obveščali na naši uradni strani (www.minimum.si) ali preko elektronskega naslova. Vse informacije uporabljate na lastno odgovornost. Minimum ali katera koli druga pravna ali fizična oseba, ki sodeluje pri upravljanju spletne storitve Minimum, ne odgovarja za škodo, ki bi izhajala iz uporabe informacij v storitvi ali za kakršne koli napake ali pomanjkljivosti v njihovi vsebini.

Pritožbe in spori

Minimum spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Minimum se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost zagotavljanja učinkovitega sistema obravnavanja pritožb.

Pritožbo lahko pošljete na naslov: info@minimum.si (Postopek obravnave pritožbe je zaupen.)

Podatki uporabnikov

Vse informacije, ki jih pridobimo v prej opisanih postopkih, uporabimo za izboljšanje kakovosti naših spletnih strani in za spremljanje statistike, ki je na ogled našim obiskovalcem in oglaševalcem.

Podatke, ki jih uporabniki izpolnijo, so del funkcionalnosti spletne storitve in namenjeni skupnosti vseh uporabnikov.

Minimum si pridržuje pravico, da podatke pregleda in/ali odstrani, v kolikor so žaljiva, nespodobna ali kršijo etična ali moralna načela ter spodbujajo nestrpnost.

Z registracijo na spletni strani www.minimum.si se uporabnik izrecno strinja s pogoji uporabe njihovih podatkov in dovoljuje objavo izdelka ali celotnega teksta v vseh elektronskih in drugih medijih. Minimum ima pravico vsebino uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v poslovnem interesu spletne storitve Minimum, vključno z objavo v oglasih ali drugih marketinških komunikacijah. Avtor spletne strani, izdelane preko storitve Minimum hkrati izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za vnesene podatke in fotografije ter da te pravice neizključno in časovno neomejeno prenaša na Minimum.

Pridržek pravic

Pridržujemo si vse pravice, vključno z vsemi avtorskimi pravicami, blagovnimi znamkami, patenti, poslovnimi skrivnostmi in vsemi ostalimi lastniškimi pravicami, ki jih lahko imamo v zvezi s našo spletno storitvijo, njeno vsebino ter z blagom in storitvami, ki jih zagotavljamo. Uporaba naših pravic in lastnine je možna le z našo predhodno pismo privolitvijo. S tem, da vam omogočamo storitve, vam ne zagotavljamo nobenih izrecnih ali implicitnih licenc ali pravic in brez našega predhodnega pisnega dovoljenja ne morete pridobiti pravice do uporabe naše spletne strani v komercialne namene.

Pogoji veljajo od 3.4.2018.