Kako do brezplačnih fotografij za spletno stran?

Čas branja: 2 min 12. julij, 2017 Napisal: Matej Novak

Fotografije so pomemben del spletne strani, vzbujajo pozornost in čustva, dajejo nam zaupanje in moč. Brez slik je spletna stran dolgočasna, tudi če je odlično oblikovana. Ljudje preprosto obožujemo fotografije.

kako do brezplačnih fotografij za spletno stran

Priporočljivo je, da na spletno stran naložimo kvalitetne in ostre fotografije, z dovolj svetlobe, s super motivom in pravilno kompozicijo. Ker pa nismo vsi fotografi, nam ne preostane drugega kot da fotografije kupimo preko spleta ali pa najamemo fotografa. Obstaja pa tudi tretja možnost.

Profesionalne in brezplačne fotografije

Do sedaj je veljalo, da je prava mora najti kvalitetne in ob enem brezplačne fotografije, danes pa obstajajo spletna mesta, ki imajo velike zbirke profesionalnih fotografij. Te lahko uporabljate prosto, brez kakršnih koli licenc, tudi komercialno.

Pixabay

Pixabay ima več kot milijon brezplačnih fotografij. Izbira je tako velika, da boste brez problema našli motiv, ki ga potrebujete.

www.pixabay.com

Unsplash

Spletno mesto Unsplash deluje bolj kot skupnost. Če se registrirate lahko fotografije všečkate in jih dodate v svojo kolekcijo. Bolj kot kvantiteta je tukaj pomembna kvaliteta, našli boste čudovite kreativne in umetniške fotografije.

www.unsplash.com

Pexels

Spletna stran Pexels deluje tako, da upravljavci ročno pregledujejo brezplačne fotografije tudi iz prej omenjenih Pixabay in Unsplash in jih dodajajo v svojo zbirko. Vsaki dan izberejo 100 novih fotografij.

www.pexels.com

Seveda s fotografijami "iz spleta" ne bomo dobesedno predstavljali podjetja ali izdelka, zato bomo še vedno potrebovali fotografa. A do takrat bodo brezplačne fotografije, boljše kot karkoli drugega.

V prihodnosti bomo pisali tudi o tem, kako lahko kar sami naredite super kakovostne fotografije za spletno stran in kako postati dovolj dober fotograf za poslovne namene, kajti fotografije so dandanes neverjetno pomembne v celotnem spektru poslovnega sveta in nujne za marketing. Uporabljamo jih na družbenih omrežjih, na spletnih straneh, za promocijska gradiva, itd.

Ali vaše podjetje potrebuje spletno stran?

Izdelajte brezplačno spletno stran, še danes!

Registrirajte se