5 stvari, ki jih morate vedeti, preden izdelate novo spletno stran

Čas branja: 4 min 28. julija, 2017 Napisal: Matej Novak

Vaša spletna stran je osnova vaše spletne predstavitve, je most, ki povezuje vaše izdelke in storitve s spletno skupnostjo. V današnjem svetu je skoraj nemogoče, da bi podjetje uspelo brez trdne spletne prisotnosti, zato bomo izdali 5 stvari, ki jih morate vedeti še preden se lotite izdelave nove spletne strani.

Preden izdelate novo spletno stran. 5 korakov.

Proces izdelave spletnih strani

Izdelava lastne spletne strani je dolgotrajen proces. Vendar se proces začne še pred dejansko izdelavo, če boste začeli razmišljati o idejah, ko bo izdelava strani že v procesu, boste preprosto prepozni. O svojih idejah premislite še danes!

Besedila

Besedilo je hrbtenica učinkovite spletne prisotnosti. Pravijo, da se je v zadnjem desetletju človeška pozornost znižala na 8 sekund, zato so besedila, ki jih uporabljate na vašem spletnem mestu bolj pomembna kot kdajkoli prej. Spletni strani bodo besedila dodala izjemno vrednost, če se bodo uporabljala pravilno. Z odlično vsebino se bo vaše občinstvo hitreje dokopalo do informacij, ki jih išče, dobro besedilo pa bo močno povečalo tudi vaše možnosti za višje rezultate v rezultatih iskanja spletnih iskalnikov.

Ko boste pripravljali besedila za spletno stran, naj bodo kratka in jedrnata. Pazite na pravopis in na točnost podatkov, vsekakor pa se poigrajte tudi z oblikovanjem besedil. Uporabite slog, ki odraža vašo edinstveno identiteto, prav tako bodite konsistentni in inovativni pri vaših besedilih, saj boste le tako zagotovili, da si vas vaši obiskovalci močneje vtisnejo v spomin.

Logotip

Logotip je identiteta in jedro vaše blagovne znamke, zato nikakor ne podcenite pomena dobrega logotipa. Dober logotip mora predstavljati bistvo osebnosti vašega podjetja in narediti nepozaben vtis na vaše stranke.

Bistveni nasveti za oblikovanje logotipov

  • Izberite barve, ki ustrezajo duhu vašega podjetja ali izdelka,
  • pridobite navdih od velikih znamk, pozanimajte se zakaj so tako dobri in kako so nastali,
  • izdelajte logotip, ki bo tudi čez čas izgledal odlično,
  • logotip naj bo preprost in enostaven, ljudje morajo blagovno znamko zlahka prepoznati,
  • izdelajte več primerkov in preučite kateri od teh izraža največ slabosti in prednosti.

Fotografije

Pogosto se zgodi, da so fotografije, zadnja stvar o kateri razmišljamo, ko prvič izdelujemo spletno stran. Vendar pa so fotografije resnično zelo pomembne in si zaslužijo veliko več časa in pozornosti, kot predvidevamo. Dobre fotografije lahko prebudijo čustva in izražajo zgodbo vaše znamke, medtem ko slabe fotografije lahko celo škodijo vaši predstavitvi.

Profesionalne fotografije lahko dobite tudi brezplačno.

Ime strani in domena

Ime strani predstavlja glavni naslov vaše spletne strani in je prva povezava z vašimi obiskovalci. Ime strani naj predstavlja ime znamke, zraven pa nikakor ne pripisujte končnic kot so s.p, d.o.o., itd.

Če je ime že zasedeno, zraven dodajte še ime storitve (npr. Compleo, Računalniške storitve -> compleo-racunalniske-storitve).

Če izdelujete spletno stran preko storitve Minimum je ime strani tudi vaša domena.

Raziskava in proces izdelave spletnih strani.

Raziskava

Načrtovanje oz. raziskava spletne strani je bistvenega pomena za uspešno spletno stran. Ne prenaglite se, preverite, kako so svojo spletno stran izdelala druga podjetja, poiščite svojo inspiracijo. Naredite si seznam stvari, ki so vam všeč in celo stvari, ki se jim morate popolnoma izogniti. Vsebine za spletno stran si lahko pripravite celo preden se lotite izdelave. Ko boste pripravljeni, idejo in vsebine predstavite še drugim in pridobite pozitivne in negativne odzive. Tako bo počasi in vztrajno nastajal internetni dom vašega podjetja.

Potrebujete novo spletno stran? Preizkusite Minimum!

Ustvarite brezplačno spletno stran, ustvarite uspeh.

Registrirajte se