Promocija spletne strani

Čas branja: 3 min 31. julij, 2017 Napisal: Matej Novak

Začeli ste kot podjetnik, imate super idejo in novo spletno stran. Sedaj je čas, da zaplavate še v marketinške vode. V nadaljevanju vam podajamo nekaj enostavnih nasvetov, kako pridobiti vaše prve obiskovalce.

promocija spletne strani

Zdi se težje kot je v resnici, ampak prve obiskovalce lahko pridobite z enostavnimi triki, ki jih lahko uvedete takoj in tako prihranite čas za pomembnejše naloge v vašem podjetju.

Od ust do ust

Oglaševanje "od ust do ust" je še zmeraj neverjetno učinkovito. Gre za moč radovednosti in zaupanja. Družina, prijatelji in znanci, so prvi, ki jim lahko zaupate vašo idejo in jih povabite k ogledu vaše spletne strani. Dober glas se sliši v deveto vas in prav je tako, vašo idejo bodo zdaj delili tudi drugi in informacija se bo širila naprej. Ne pozabite še na sms ali mms sporočila in instantna sporočila preko družbenih omrežij.

Vizitka

Dandanes se največ poslovanja zgodi preko digitalnih medijev, družabna omrežja, e-pošta, itd. Poslovna vizitka je orodje, ki ga digitalni svet še vedno ne more zamenjati. Osebni stik, stisk roke in izmenjava vizitke je najmočnejša oblika direktnega marketinga, zato poskrbite, da si priskrbite svojo vizitko.

Družbena omrežja

Če želite doseči širšo množico, so družbena omrežja vaša najboljša možnost. Ustvarjanje profilov je skoraj vedno brezplačno, pazite le, da ustvarite uradno stran in ne osebnega profila. Stran nato obogatite z besedili, fotografijami in ne pozabite na povezavo do spletne strani. Objavite prvo objavo, naredite načrt in urnik, pomislite kako, kdaj in kaj želite objaviti. Objavljate redno in poskrbite, da bo vsebina zanimiva za vaše oboževalce.

Elektronska pošta

Najhitrejša pot, da razširite novico o vašem novem podjetju je, da sestavite super besedilo, ga zapakirate v elektronsko pošto in ga pošljete vsem vašim stikom. Besedilo lahko tudi obogatite, uporabite odebeljeno in poševno pisavo, poigrate se lahko tudi z barvami, v podpis pa lahko dodate celo povezave do vaših družabnih omrežij.

Spletno oglaševanje

Oglaševanje preko spleta velja za najbolj učinkovito oglaševanje, saj ga lahko z različnimi parametri usmerjamo na določeno občinstvo (npr. če se ukvarjamo s prodajo otroških vozičkov, lahko oglase prikazujemo le nosečnicam). Spletno oglaševanje je tudi najcenejše, najhitrejše, saj se ga lahko lotimo takoj, rezultate oglaševanja pa lahko celo merimo in oglase sproti urejamo za večjo učinkovitost.

Spletna stran

Vaša spletna stran je vir vseh informacij in center "vesolja". Vsa vsebina in vse kar sestavlja spletno stran ima velik pomen, tako pri obiskovalcih, ki bodo dobro vsebino hitro opazili, prav tako pri "robotkih", ki jih na vaše spletno mesto pošilja google in ostali iskalniki. Obiskovalci bodo preko dobre vsebine dobili zaupanje in zna se zgoditi, da spletno stran in vašo idejo delijo naprej. Enako velja za spletne iskalnike, google in ostali, že znajo ločiti dobro vsebino od slabe. Največ vašega obiska bo predstavljal ravno google in želite si, da je vaša stran najvišje uvrščena med rezultatih iskanja.

Ali vaše podjetje potrebuje spletno stran?

Izdelajte brezplačno spletno stran, še danes!

Registrirajte se