Promocija spletne strani

Čas branja: 3 min 31. julija, 2017 Napisal: Matej Novak

Imate super idejo in novo spletno stran? Sedaj je čas, da zaplavate še v marketinške vode. V nadaljevanju vam podajamo nekaj hitrih in enostavnih nasvetov, kako pridobiti vaše prve stranke in poskrbeti za promocijo spletne strani.

Promocija spletne strani.

Odprli ste podjetje, mine mesec ali dva, strank pa je le za peščico. Čas je za promocijo! Zdi se težje kot je v resnici, ampak prve stranke lahko pridobite z enostavnimi triki, ki jih lahko uvedete takoj.

Promocija podjetja in spletnega mesta

Ste podjetnik začetnik, nimate dovolj dela, edino kar želite so stranke ... Ampak poglejte iz drugega zornega kota, poglejte to kot prednost. Imate veliko časa, ki ga večja podjetja nimajo. Uporabite domišljijo in izkoristite svoj čas za promocijo.

Od ust do ust

Oglaševanje "od ust do ust" je še zmeraj neverjetno učinkovito. Gre za moč radovednosti in zaupanja. Družina, prijatelji in znanci, so prvi, ki jim lahko zaupate vašo idejo in jih povabite k ogledu vaše spletne strani. Dober glas se sliši v deveto vas in prav je tako, vašo idejo bodo zdaj delili tudi drugi in informacija se bo širila naprej. Ne pozabite še na sms ali mms sporočila in instantna sporočila preko družbenih omrežij.

Vizitka

Dandanes se največ poslovanja zgodi ravno preko spleta: preko digitalnih medijev, družabnih omrežij, e-pošte, itd. Poslovna vizitka je orodje, ki ga digitalni svet še vedno ne more zamenjati. Osebni stik, stisk roke in izmenjava vizitke je najmočnejša oblika direktnega marketinga, zato poskrbite, da si priskrbite svojo vizitko (priporočamo premium vizitke).

Promocija spletne strani - vizitka.

Elektronska pošta

Najhitrejša pot, da razširite novico o vašem novem podjetju je, da sestavite super besedilo, ga zapakirate v elektronsko pošto in ga pošljete vsem vašim stikom. Besedilo lahko tudi obogatite, uporabite odebeljeno in poševno pisavo, poigrate se lahko tudi z barvami, v podpis pa lahko dodate celo povezave do vaših družabnih omrežij in spletne strani.

V sporočilu ne pozabite omeniti, naj e-pošto delijo še s prijatelji in jim priporočajo vaše delo (pomoč je več kot dobrodošla)!

Družbena omrežja

Če želite doseči širšo množico, so družbena omrežja vaša najboljša možnost. Ustvarjanje profilov je skoraj vedno brezplačno, pazite le, da ustvarite uradno stran in ne osebnega profila. Stran nato obogatite z besedili, fotografijami in ne pozabite na povezavo do spletne strani. Objavite prvo objavo, naredite načrt in urnik, pomislite kako, kdaj in kaj želite objaviti. Objavljate redno in poskrbite, da bo vsebina zanimiva za vaše oboževalce.

Promocija družbena omrežja.

Spletno oglaševanje

Spletno oglaševanje velja za najbolj učinkovito oglaševanje, saj ga lahko z različnimi parametri usmerjamo na določeno občinstvo (npr. če se ukvarjamo s prodajo otroških vozičkov, lahko oglase prikazujemo le nosečkam in mamicam). Spletno oglaševanje je tudi najcenejše, najhitrejše, saj se ga lahko lotimo takoj, rezultate oglaševanja pa lahko celo merimo in oglase sproti urejamo za večjo učinkovitost.

Če potrebujete spletno oglaševanje, potem izberite eno izmed digitalnih agencij (priporočamo agencijo Pakt)

Spletna stran

Vaša spletna stran je center vašega poslovanja. Vsa vsebina, informacije in vse kar sestavlja spletno stran ima velik pomen, tako pri obiskovalcih, ki bodo dobro vsebino hitro prepoznali, tako pri "robotkih", ki jih na vaše spletno mesto pošilja Google in ostali iskalniki. Obiskovalci bodo preko dobre vsebine dobili zaupanje in zna se zgoditi, da spletno stran in vašo idejo delijo naprej. Enako velja za spletne iskalnike, Google in ostali, že znajo ločiti dobro vsebino od slabe. Največ vašega obiska bo predstavljal promet iz iskalnikov in želeli si boste, da je vaša stran najvišje uvrščena med rezultatih iskanja.

Potrebujete novo spletno stran? Preizkusite Minimum!

Ustvarite brezplačno spletno stran, ustvarite uspeh.

Registrirajte se