7 razlogov, da vaše podjetje potrebuje spletno stran

Čas branja: 3 min 9. junij, 2017 Napisal: Matej Novak

Veliko malih podjetij še vedno misli, da ne potrebuje spletne strani, da jim ne more koristiti, ali pa se jim zdi preprosto predrago in denar raje porabijo drugje. Prihaja do napačnih predstav. Zato vam podajamo 7 razlogov, zakaj je spletna stran ključnega pomena za vaše poslovanje, ne glede kako veliko je vaše podjetje.

zakaj podjetje potrebuje spletno stran

1. Spletna stran je brezplačna

Najbolj pogost razlog, da podjetje ni na spletu je cena izdelave spletne strani. Cene storitev se dvigajo tudi nad 1000 evrov, kar pa je za majhne podjetnike pogosto predrago. Ampak nič več, spletna storitev minimum.si sedaj vsem slovenskim podjetnikom ponuja brezplačno spletno stran.

2. Več strank

V Sloveniji do spleta dostopa 80% gospodinjstev. 90% teh je opravilo nakup ali kontaktiralo podjetje v zadnjih dvanajstih mesecih (preko spleta). Tudi, če vaše podjetje deluje lokalno, brez spletne strani izgublja velik delež potencialnih strank oz. kupcev.

3. 24 ur na dan

Spletna stran je dosegljiva 24 ur na dan, 7 dni v tednu in 365 dni v letu. Vaši izdelki in storitve so na voljo vedno in povsod, kadarkoli jih kdo potrebuje, zato lahko vaše stranke "kupujejo" tudi kadar imate zaprto.

4. Legitimnost vaše znamke

Dobra spletna stran lahko vpliva na pozitivno dojemanje vaših strank o tem kdo ste in kaj počnete, zato je spletna stran ena izmed najučinkovitejših marketinških prijemov, ki jih lahko ustvarite. In obratno, spletna stran, ki ne upošteva spletnih trendov in standardov lahko zmanjša vašo verodostojnost in vas prikaže kot amatersko podjetje.

5. Informacije in stranke

Pomislite na vašo stran kot na spletno brošuro ali katalog. Veliko lažje je spremeniti informacije o vaši ponudbi ali izdelkih na vašem spletnem mestu digitalno, kot pa na tiskanem mediju. Vaše podjetje bo postalo ažurnejše in bolj dostopno strankam. Informacije se bodo izmenjevale hitreje kot kdajkoli prej!

6. Vse na enem mestu

YouTube je odlično mesto za video posnetke, tako kot je Facebook super za obveščanje in sodelovanje z vašimi oboževalci. Ampak spletna stran je najboljši medij za zbirko vseh informacij na enem mestu.

7. Čas

Vsako podjetje mora za učinkovito poslovanje dan za dnem skrbeti za svoje kupce. Strankam mora zagotavljati vrsto informacij, največkrat preko telefonskega pogovora, e-pošte ali v živo. S spletno stranjo poskrbite za veliko informacij o vašem podjetju, ki jih lahko obiskovalci pridobijo kar sami, kar vam bo na dolgi rok resnično prihranilo veliko časa.

Ali vaše podjetje potrebuje spletno stran?

Izdelajte brezplačno spletno stran, še danes!

Registrirajte se