Zakaj nujno potrebujete informativno spletno stran?

Čas branja: 4 min 11. oktobra, 2018 Napisal: Matej Novak

Če se vprašate, kako ste kaj s časom? Je velika verjetnost, da boste odgovorili: "nimam časa", "čas me prehiteva", "neprestano hitim".

Zdaj pa pomislite, da hodite po mestu in na svojem telefonu iščete npr. telefonsko številko "frizerja".

Ok, odprete google in na voljo imate dve možnosti:

  • Možnost 1: Uradna (klasična) spletna stran
  • Možnost 2: Informativna spletna stran, kot je Minimum (oglejte si primer)

Verjetno bi na prvo žogo izbrali možnost 1, ampak pozor, berite dalje (ne pozabite, hodite po mestu in nimate časa).

Dandanes vse poteka neizmerno hitro in to se izraža tudi na spletu. Svojim obiskovalcem morate ključne informacije podati takoj, ko jih iščejo, le tako jih bodo sploh dobili/našli, v drugem primeru je velika možnost, da bodo vašo stran zapustili.

*Pomislite, kolikokrat ste iskali najbolj splošne informacije na spletni strani kot so telefonska, e-pošni naslov, lokacija, itn. in na koncu obupali? Ali pa postali nerazpoloženi, še preden ste vstopili v stik s podjetjem?

Rešitev za ta problem obstaja! Imenuje se: informativna spletna stran (sedaj jo lahko izdelate brezplačno).

Poslovna informativna spletna stran

Info. strani obstajajo z enim samim razlogom, za hitro pridobivanje informacij. Hitrost nalaganja takšnih strani je takojšna, tudi na telefonih in v mobilnem omrežju. Prav tako so minimalistično oblikovane, s premišljeno strukturo in z najmanjšo stopnjo motečih elementov.

Nasprotno od tega pa je klasična spletna stran, kjer se s skupkom informacij (z besedili, fotografijami, obrazci, izdelki, itd.) vaše najbolj iskane informacije preprosto izgubijo. Seveda je klasična stran še zmeraj nujna za vaše poslovanje, tam gradite svojo znamko/avtoriteto, prodajate in informirate. Vendar poskrbite, da si za svoje podjetje uredite tudi informativno spletno stran in tako prihranite čas sebi in vašim strankam.

*Tako kot se pristajalne strani (landing page) uporabljajo za prodajo oz. različne konverzije in dopolnjujejo klasične strani, tako info. strani dopolnjujejo klasične strani za hitro pridobivanje informacij.

*Storitev Minimum je nekje vmes, dobite kar oboje, pristajalno in informativno spletno stran. (Izdelaj svojo v 10 minutah!).

minimum informativna spletna stran

Na hitro si oglejmo še ostale primere, zakaj informativna stran:

1. Brezplačno

Takšne storitve so pogosto celo brezplačne in neverjetno enostavne za uporabo.

2. Večja izpostavljenost

Ko izdelate info. stran se ponavadi pridružite tudi v imenik in iskalnik, tako takoj povečate svoje možnosti. Več takšnih virov, več prometa za vas.

3. Avtoriteta in legitimnost

Info. strani so prepoznavne in ljudje jim zaupajo, zato boste pridobili celo nekaj več klikov iz iskalnikov kot s klasično spletno stranjo.

4. Sprememba informacij

Na info. straneh lahko informacije spreminjate kar sami in to takoj, ko pride do spremembe. Ste spremenili tel. številko? Ni problema, prijavite se in jo spremenite.

5. Vse na enem mestu

Obiskovalci lahko na takšnih straneh najdejo vse pomembne in ključne informacije na enem mestu, katere lahko preprosto tudi natisnejo na papir.

6. Prihodnost in platforma

Takšne platforme ponavadi delujejo preko naprednih tehnologij, so varne in dovršene. Prav tako se zmeraj pojavljajo novitete in posodobitve, vse za vašo prepoznavnost. Poskrbljeno pa je tudi za varnost.

7. Iskalniki in SEO

Info. strani so ponavadi dobro uvrščene na iskalnikih kot je npr. Google, zato boste hitro po izdelavi/objavi že med rezultati v iskalnem omrežju. Prav tako pa pridobite dodatno zunanjo povezavo na vašo klasično spletno stran, kar pomeni dvoje, več obiska in +1 točka za vašo stran (seo).

8. Mobilnost in mobilna aplikacija

Pametni telefoni so povsod, Google je že pred nekaj meseci spremenil prioriteto indeksiranja za mobilne naprave. Iskanja preko mobilnih naprav so presegla tiste iz namiznih računalnikov. To pomeni le eno, vaša spletna stran se mora prilagajati mobilnikom, če ne ste izločeni, tudi od vaših obiskovalcev, saj ne bodo dobili zadovoljive izkušnje. Info. strani Minimum ne samo, da se prilagajajo vsem napravam, ampak se spremenijo v pravo mobilno aplikacijo!

9. Družbena omrežja

Socialna omrežja (Facebook, Twitter, Messenger), so bolj kot ne nadomestila obveščanje vaših strank, bloge, novice, dogodke, itd. Torej ... informativna stran + družbena omrežja = idealna kombinacija!


Zaključek

Informativne strani so super dodatek k klasični spletni strani, njihov glavni namen je hitrost, hitro pridobivanje informacij. Razvite za informacijsko dobo s pridihom prihodnosti. Uporabimo jih lahko celo kot glavno spletno stran v povezavi z družbenimi omrežji, so hitre, zanesljive, premišljene in tehnološko dovršene. Strani lahko urejamo sami, nad vsem pa imamo popolno kontrolo. Prav tako ni potrebno skrbeti za tehnične zadeve, kot so dostopnost, domene, gostovanje, strežniki, itn. Le izdelamo jih (Minimum je brezplačen!) in strani same delajo za nas in za naše obiskovalce.

Potrebujete novo spletno stran? Preizkusite Minimum!

Ustvarite brezplačno spletno stran, ustvarite uspeh.

Registrirajte se