Odzivna spletna stran (responsive)

Čas branja: 3 min 19. septembra, 2017 Napisal: Matej Novak

Ali ste vedeli, da so Minimum spletne strani zasnovane odzivno?

Odzivno (responsive) pomeni, prilagajanje spletne strani glede na velikost zaslona in odličen izgled na vseh napravah (računalnikih, telefonih in tablicah).

Spletna stran za vse naprave (responsive).

Nahajamo se v svetu, ko uporabniki do naših strani dostopajo preko namiznih računalnikov, prenosnikov, tabličnih računalnikov, mobilnih telefonov in celo TV sprejemnikov. Vsaka naprava se uporablja drugače, na različnih lokacijah in ima različno velikost zaslona. Da bi zagotovili optimalno spletno izkušnjo z vsemi napravami in maksimalno izkoristili medij, ki ga imamo na voljo lahko uporabimo odziven/prilagojen dizajn (Responsive Web Design).

Odziven dizajn pomeni, da se vaša spletna stran prilagaja mediju. Torej na primer - imamo eno spletno stran, katere oblika se spreminja glede na napravo in velikost zaslona, vsebina pa ostaja enaka.

Primer: Povprečna spletna stran je prilagojena za namizne računalnike in prenosnike. Danes je v uporabi vedno več mobilnih naprav (telefoni, tablice). Zato neprilagojena stran deluje "utesnjeno" na teh manjših napravah, zaradi česar je uporabniška izkušnja zelo neprijetna, včasih celo nemogoča (besedila so premajhna, uteženo je pomikanje, vsebina ni pravilno razporejena). Odzivno oblikovanje rešuje to težavo tako, da se stran prilagaja napravam, po velikosti in obliki, tako je uporabniška izkušnja vedno odlična, ne glede na napravo, ki jo uporablja uporabnik.


Minimum in odzivno oblikovanje

Spletna storitev minimum je v celoti oblikovana odzivno.

  • Na prvi strani in vseh pod-straneh,
  • v urejevalniku, kjer izdelate in kasneje urejate spletno stran,
  • in na vseh spletnih straneh, ki jih izdelate uporabniki preko storitve Minimum.

Naše storitve lahko uporabljate kjerkoli in na katerikoli napravi. Spletno stran lahko izdelate doma na namiznem računalniku, na poti v službo stran uredite preko mobilnega telefona in pri večerji preko tablice prebirate novosti na našem blogu.

Odzivno oblikovanje velja za dodaten strošek in znatno poveča čas in končno ceno. Izdelava spletnih strani je tako cenejša in hitrejša! Kar pa ne drži za strani Minimum. Naš cilj je vsakemu uporabniku omogočiti najboljšo uporabniško izkušnjo, zato je odzivno oblikovanje že v osnovi vključeno v jedro vseh naših storitev, seveda brezplačno.

Google in Facebook

Povišajte oceno svoje spletne strani z odzivnim oblikovanjem!

Odzivno oblikovanje je dandanes zelo velikega pomena, saj vse več uporabnikov vsak dan prebira splet preko mobilnih naprav. Zato sta se Google in Facebook odločila, da spletne strani, ki niso odzivne oz. se ne prilagajajo različnim zaslonom, prikazujeta nižje v rezultatih iskanja in nižje na časovnici (Facebook), na prvo mesto pa postavita tiste, ki upoštevajo te smernice. Storitev Minimum upošteva smernice in sodobne spletne trende, zato so vse strani izdelane preko naše storitve prijazne Googlu, Facebooku in ostalim spletnim velikanom.

Potrebujete novo spletno stran? Preizkusite Minimum!

Ustvarite brezplačno spletno stran, ustvarite uspeh.

Registrirajte se