7 razlogov, zakaj vaše podjetje potrebuje spletno stran

Čas branja: 3 min 9. junija, 2017 Napisal: Matej Novak

Ali vaše podjetje še vedno nima spletne strani oz. je zastarela?

Veliko podjetij še vedno misli, da ne potrebuje spletne strani, da jim ne koristi (zaradi dejavnosti, ki jih opravljajo), ali pa se jim zdi preprosto predrago in denar raje porabijo drugje. Prihaja do napačnih predstav. Živimo v svetu, kjer je vsa pozornost kupcev usmerjena na splet. Spletna stran je danes minimum spletne predstavitve!

Zato vam podajamo 7 razlogov, zakaj je spletna stran ključnega pomena za vaše poslovanje, ne glede kako veliko je vaše podjetje.

Zakaj podjetje potrebuje spletno stran?

1. Spletna stran je lahko brezplačna

Najbolj pogost razlog, da podjetje ni na spletu je cena storitev. Izdelava spletnih strani je lahko namreč precej draga. Cene storitev se dvigajo tudi nad 1000 evrov, kar pa je za nekatere podjetnike pogosto predrago. Ampak nič več, spletna storitev Minimum.si sedaj vsem slovenskim podjetnikom ponuja možnost izdelave brezplačne spletne strani.

2. Več strank

V Sloveniji do spleta dostopa 80% gospodinjstev. 90% teh je opravilo nakup ali kontaktiralo podjetje v zadnjih dvanajstih mesecih (preko spleta). Tudi, če vaše podjetje deluje lokalno, brez spletne strani izgublja velik delež potencialnih strank oz. kupcev. Uporaba interneta v Sloveniji.

3. 24 ur na dan

Spletna stran je dosegljiva 24 ur na dan, 7 dni v tednu in 365 dni v letu. Vaše spletno mesto preprosto dela za vas, dan in noč. Vašim obiskovalcem nudi informacije in vsebino. Izdelki in storitve so na voljo vedno in povsod, kadarkoli jih kdo potrebuje, zato lahko vaše stranke "kupujejo" tudi kadar imate "zaprto".

4. Legitimnost vaše znamke

Dobra spletna stran lahko vpliva na pozitivno dojemanje vaših strank o tem kdo ste in kaj počnete, zato je spletna stran ena izmed učinkovitejših marketinških prijemov, ki jih lahko uporabite za vašo prepoznavnost. In obratno, spletna stran, ki ne upošteva spletnih trendov in standardov lahko zmanjša vašo verodostojnost in vas prikaže kot amatersko podjetje.

Spletna stran je lahko brezplačna.

5. Informacije in stranke

Pomislite na vašo stran kot na spletno brošuro ali katalog. Veliko lažje je spremeniti informacije o vaši ponudbi ali izdelkih na vašem spletnem mestu digitalno, kot pa na tiskanem mediju, kjer morate ponovno uporabiti tisk. Vaše podjetje bo postalo ažurnejše, bolj dostopno in odzivnejše. Informacije se bodo izmenjevale hitreje kot kdajkoli prej!

6. Vse na enem mestu

Vaša spletna stran je prva postaja vaših strank! Vse poti iz vseh možnih kanalov vedno vodijo najprej na spletno mesto. YouTube je odličen prostor za video posnetke, Facebook super za obveščanje in sodelovanje z vašimi oboževalci. Ampak spletna stran je najboljši medij za zbirko vseh informacij na enem mestu.

7. Čas

Vsako podjetje mora za učinkovito poslovanje dan za dnem skrbeti za svoje kupce. Strankam mora zagotavljati vrsto informacij, največkrat preko telefonskega pogovora, e-pošte ali v živo. S spletno stranjo poskrbite za veliko informacij o vašem podjetju, ki jih obiskovalci pridobijo kar sami, kar vam bo na dolgi rok resnično prihranilo veliko časa.


Še zmeraj mislite, da ne potrebujete spletne strani? No, potem izgubljate dragocen čas in denar!

Potrebujete novo spletno stran? Preizkusite Minimum!

Ustvarite brezplačno spletno stran, ustvarite uspeh.

Registrirajte se