Kako deluje Minimum? Poglavje 7, Odpiralni časi

Čas branja: 2 min 16. novembra, 2020 Napisal: Matej Novak

Kakšen je občutek, ko pokličete neko podjetje, telefon pa kar zvoni in zvoni in zvoni? V Sloveniji so delovni časi od podjetja do podjetja zelo različni. Nekateri delajo od 6 do 2, drugi od 7 do 3, tretji so dosegljivi cel dan. Trenutno pa smo v situaciji, ko veliko poslovnih prostorov sploh ne obratuje ali pa imajo začasno prilagojen urnik. Poskrbite torej, da bodo vaše stranke pravočasno obveščene, kdaj vas lahko pokličejo ali obiščejo.

Kako deluje Minimum?

Posodobite delovni čas

Minimum brezplačna spletna stran vam omogoča, da preprosto določite svoj delovni čas. Ko rečeno, je delovni čas ena izmed bistvenih informacij za obiskovalce vaše spletne strani. Delovnik uredite tako, da označite dan, izberite uro odprtja in čas zaprtja. Nato pritisnite gumb Dodaj dan. To storite za vsak dan posebej. Dodajte samo dneve, ko imate odprto. Celoten delovnik, potrdite z gumbom Posodobi.

Svojemu delovniku lahko dodate opombe, ki so za vaše stranke trenutno aktualne.

  • Zaprto zaradi inventure
  • Praznični delovni čas
  • Spremenjen delovni čas zaradi Covid-19
  • Podaljšan delovni čas zaradi posebnih akcij

Preberite še: Vas izdelava spletne strani straši? Naj vsa ne!

Bodite ažurni

Minimum spletna stran je tako preprosta za uporabo, da nimate več nobenega izgovora, zakaj si ne bi sproti posodobili delovnega časa. To lahko storite z nekaj kliki, kar vam bo vzelo le nekaj minut dragocenega časa.

Kako določiti dober odpiralni čas?

Če razmišljate, da bi delovni čas prilagodili dejanskim obiskom, potem razmišljate pravilno. Kako svoje slutnje potrditi z dejstvi?

Odpiralni časi podjetja

Preverite, kdaj izdate največ računov

Imate v poslovalnici POS terminal ali pa vam blagajna sama beleži uro na računu? Poglejte te podatke in se ravnajte po njih. Če se vam posel kopiči popoldne, lahko mirne duše odprete kakšno uro kasneje.

Preračunajte obratovalne stroške

Bodite ekonomični in poglejte, kakšni so vaši obratovalni stroški na uro. To storite tako, da vse obratovalne stroške seštejete in delite s številom ur, ko imate odprto. Pri računanju bodite kar se da natančni, saj boste le tako prišli do resnično koristnih podatkov. Kaj to pomeni, če delovni čas podaljšate? Mogoče boste ugotovili, da se vam preprosto ne splača. Mogoče pa se.

Ne pozabite na praznike

Jasno je, da je novembra in decembra največ prometa. Takrat si seveda lahko privoščite podaljšanje delovnega časa. Za primerjavo pa se poigrajte s številkami iz nekega »normalnega« meseca.

Ne komplicirajte

Če se boste poigrali s številkami, vseeno ohranite kanček zdrave pameti. Ni nobene potrebe, da bi v ponedeljek odpirali ob 8 v torek pa ob 9, ker imate takrat le nekaj manj prometa. Za stranke je najbolj preprosto, če je na vašem urniku red. Prav tako smo vsi navajeni, da se delovni čas ob vikendih razlikuje od tistega med tednom. Več od tega pa resnično ni nujno.


Zdaj pa hitro preverite, kako ste nastavili svoj delovni čas na svoji Minimum strani. Aha … je še nimate? Potem ste se ravnokar opremili z novim znanjem, kako jo postaviti, da bo lepa in učinkovita – in to v le nekaj minutah. Vabljeni k branju še drugih poglavij v seriji zapisov Kako deluje Minimum? Naj vam namignemo … odlično!

Potrebujete novo spletno stran? Preizkusite Minimum!

Ustvarite brezplačno spletno stran, ustvarite uspeh.

Registrirajte se