Kako deluje Minimum? Poglavje 8, Napredno

Čas branja: 2 min 20. decembra, 2020 Napisal: Matej Novak

Vsak lastnik spletne strani si želi, da bi se njegova stran v iskalnikih pojavila čim višje na seznamu zadetkov. Veliko lahko prispevamo že z dobro vsebino in pravimi ključnimi besedami. Minimum spletne strani so v osnovi narejene tako, da jih Google obožuje. Z naprednimi nastavitvami pa lahko naredite še korak dlje.

Napredne funkcije Minimum

Opis za spletne iskalnike

Opis za spletne iskalnike ali meta opis je kratek, do 160 znakov dolg sestavek, ki na kratko povzame bistvo spletne strani. Prikazuje se na strani iskalnika in postane viden, ko posameznik v spletni iskalnik vtipka želeno ključno besedo ali besedno zvezo. Optimiziranje meta opisov je zelo pomemben vidik vsake dobro optimizirane spletne strani.

Namen tega opisa je pridobiti obiskovalce, da po iskanju na Googlu kliknejo ravno prav vašo povezavo. Google sicer meta opisa direktno ne uporablja pri rangiranju spletnih strani, a z njihovo uporabo si lahko precej izboljšate pozicijo na njegovi lestvici zadetkov. Če boste imeli boljši meta opis, kot ga imajo konkurenčne spletne strani, bo vašo spletno stran obiskalo več ljudi. Za nagrado vas bo Google uvrščal višje in višje.

Kaj vsebuje dober meta opis?

Dober meta opis vas postavi na višje mesto. Če želite iz teh nekaj znakov iztisniti največ, potem upoštevajte naslednje:

  • porabite od 135 do 160 znakov
  • pišite zanimivo in privlačno
  • dodajte CTA
  • lahko vsebuje ceno
  • vsebuje ključne besede
  • naj bo unikaten

Preverite še članek: SEO izrazi za začetnike

Napredne rešitve spletnih strani

Povežite se z lastno domeno

Če ste že kupili lastno domeno, lahko svojo Minimum stran povežete z njo. Preverite preprosta navodila za preusmeritev domene, ki vam bo vzel le nekaj minut.


Tako, vaša Minimum stran je pripravljena za objavo. S klikom na gumb Ogled strani si lahko pogledate, kako je vaša stran videti obiskovalcem, potem pa jo le objavite. Vse vsebine lahko ponovno preverite in prilagodite, kadar si želite. Dobrodošli na spletu!

Spremljajte naše bloge še naprej in si zagotovite sveže in uporabne informacije za svoje digitalno udejstvovanje.

Potrebujete novo spletno stran? Preizkusite Minimum!

Ustvarite brezplačno spletno stran, ustvarite uspeh.

Registrirajte se