Od problema do rešitve (naša zgodba)

Čas branja: 4 min 19. januarja, 2018 Napisal: Matej Novak

Pozdravljeni! Smo mlada, obetavna in kreativna ekipa, že vrsto let se ukvarjamo s spletom in spletnimi tehnologijami, splet spremljamo že skoraj od začetka, veliko smo tudi soustvarili, naučili in prispevali. Imamo mnogo izkušenj in znanja, kar nas je pripeljalo do ideje Minimum in potem do realizacije. Ideja se je izkazala kot uspešna in dobro sprejeta. Danes imamo že 1000+ aktivnih uporabnikov!

Od problema do rešitve (zgodba Minimum).

Problem

Medtem ko smo izdelovali spletne strani za podjetja, smo ugotovili, da večina podjetnikov še vedno nima spletne strani. Primanjkovalo jim je znanja, časa ali denarja, ali pa niso "potrebovali" spletne strani, ker so delovali lokalno in so bili zadovoljni s svojo mrežo strank.

Vendar je vsako podjetje, ki smo ga izprašali, odgovorilo, da si vendarle želijo spletne strani in da se zavedajo pomembnosti prisotnosti na spletu. Posamezniki so potrdili, da večino informacij poiščejo kar na spletu (tudi, ko kupujejo) in da bi moralo vsako podjetje poskrbeti, da jih lahko najdejo tudi preko spleta.

Ideja

Naša naloga je bila poiskati rešitev, s katero bi lahko vsakega podjetnika pripeljali na splet, uporabnikom pa omogočiti hiter in preprost dostop do informacij.

Rešitev

Soočali smo se s težavami, a največji problem je bil, kako sestaviti sodobno spletno stran, ki bo izdelana po najvišjih standardih, najnovejših trendih in bo tehnično dovršena. Spletno stran, ki se bo sčasoma izboljševala in posodabljala in v katero bomo lahko vključevali prihajajoče novosti in trende. Obenem pa mora biti cenovno dostopna za vsakega slovenskega podjetnika, ne glede na velikost podjetja.

Rešitev je bila očitna - izdelava sistema, kjer bodo različne spletne strani delovale preko ene osnove/jedra, razlikovale pa se bodo samo po vsebini in barvah. Tako smo dobili rešitev, izdelati sodobno platformo, ki rešuje več problemov. Izdelava spletne strani postane ne samo cenovno dostopna, ampak brezplačna. Če imamo eno osnovo, jo lahko tudi nenehno prilagajamo, izboljšujemo, skrbimo za varnost in jo dovršimo do popolnosti.
Nenehno se dogaja, da podjetjem izvajalci izdelajo preobsežne strani, takšne strani so nasičene z informacijami iz stališča uporabniške izkušnje in tudi izredno neučinkovite (včasih je celo nemogoče najti telefonsko številko). Ugotovili smo, da je enaka osnova/izgled spletnih strani celo neprecenljiva prednost, saj bodo obiskovalci takšnih strani, potem ko bodo spoznali storitev, našli informacije instantno, kar pa je tudi cilj podjetnikov.

Zgodba storitve Minimum.

Odločili smo se, da če želimo produkt pripeljati do vsakega slovenskega podjetnika in ga narediti brezplačnega, da moramo izdelati še urejevalnik, kjer lahko vsako podjetje samostojno in enostavno izdela spletno stran in jo pozneje tudi ureja.

Rešitev samostojne izdelave prinaša več prednosti za podjetja, 0 sestankov, 0 izvajalcev, 0 vzdrževalcev, 0 stroškov, 0 skrbi ... če pride do spremembe (npr. telefonska številka), jo lahko s svojim računom podjetje popravi kar samo. Urejevalnik je izdelan preprosto, spletno stran lahko izdela prav vsak, za to pa ne potrebuje posebnega znanja. Vnesete le osnovne podatke o podjetju, kratek opis, fotografije in osnovna stran je končana, seveda lahko dodate še veliko več informacij. Če imate vnaprej pripravljeno vsebino, je čas izdelave strani samo 10 minut! Seveda ima storitev še mnoge prednosti, ki jih lahko izbrskate na naši spletni strani ali pa izdelate spletno stran in se prepričate kar sami.

Produkt

Razvoj je v ozadju potekal celo leto, 1.6.2017 smo pa storitev pognali, seveda Minimum skrbno razvijamo naprej, odpravljamo napake in neprestano dodajamo novosti.

Kaj definira naš produkt:

  • brezplačna spletna stran,
  • tehnično dovršena spletna stran,
  • upoštevanje spletnih trendov,
  • minimalistično oblikovanje (manj je več),
  • stran, prilagojena vsem zaslonom in napravam,
  • preprost urejevalnik,
  • samostojna izdelava in kasnejše urejanje spletne strani,
  • učinkovito in hitro pridobivanje informacij za obiskovalce ...

Cena

Vas zanima, v čem je trik? Brezplačno? Naj vas razveselimo, saj za vsem stojimo ljudje, ki zares radi ustvarjamo, obožujemo tehnologijo in podjetništvo. Storitev Minimum je popolnoma brezplačna in tako bo tudi ostalo, mogoče kasneje pripravimo neobvezne možnosti (nadgradnjo), preko katere boste s plačilom pridobili še več funkcionalnosti. A v prvi vrsti bomo delali na dovršenem produktu in šele nato bomo razmišljali o finančnem načrtu.

Smo na začetku poti, želimo da Minimum postane znamka, ki jo bo prepoznal vsak slovenski podjetnik in seveda uporabniki, ki podpirajo slovenske podjetnike in izdelke. Verjamemo, da lahko storitev izboljša slovenski splet in ga naredi bolj urejenega in preglednega.

Potrebujete novo spletno stran? Preizkusite Minimum!

Ustvarite brezplačno spletno stran, ustvarite uspeh.

Registrirajte se