Vsako podjetje je tehnološko podjetje

Čas branja: 4 min 15. decembra, 2017 Napisal: Matej Novak

Vso poslovanje se dandanes koncentrira na splet, ali ste v koraku s časom, ali ostajate zadaj?

Pametni telefoni, računalniki, programska oprema, omrežni sistemi in internet so postali bistveni del vsakega podjetja. Tehnologija tvori infrastrukturo poslovanja, glavno orodje za pridobivanje in ohranjanje strank pa predstavlja internet.

Digitalni marketing dosega popoln razcvet!

Vsako podjetje je tehnološko podjetje. Podjetja uporabljajo tehnologijo za:
 • povezovanje s strankami,
 • dostop do informacij,
 • poenostavitev dela, zmanjševanje stroškov, večjo učinkovitost,
 • povečanje dobička,
 • posvečanje več časa ključnim poslovnim dejavnostim,
 • zagotoviti boljše storitve za stranke, partnerje in dobavitelje.

Tehnologija predstavlja priložnost za rast in razvoj.
Vas zanima, kam se usmeriti, katere tehnologije uporabljati, kako in koliko? Odgovor je: "Odvisno." Najprej morate ocenite, katera digitalna naložba bo koristila vašemu podjetju in kako. Ali bo investicija prinesla večji dobiček? Ali bo vaše poslovanje učinkovitejše? Ali se bodo stroški znižali?


Spletna stran

Ste se že kdaj vprašali, koliko ljudi vas išče preko spleta in kaj storijo, ko vas ne najdejo? Internet omogoča hitro in preprosto primerjavo podjetij, izdelkov in storitev. Če vaše spletno mesto ne zagotavlja informacij oz. ne govori v jeziku vaših strank, bodo kmalu stran zapustili in ponovno iskali pri konkurentih.

Najprej poskrbite, da vas najdejo, spletna stran je ključnega pomena, biti mora preprosta, hitra in učinkovita. Nikar ne uporabljajte kompleksnih strani, obiskovalcu ponudite najboljšo izkušnjo in hitro dostopnost do informacij! Takšno stran lahko izdelate enostavno in brezplačno preko sodobne storitve Minimum (samostojna izdelava spletnih strani).

Ključni elementi učinkovite spletne strani:
 • naziv podjetja, storitve, izdelka,
 • hiter kontakt (telefonska številka in e-pošta),
 • kratek opis (zaupanje),
 • fotografije,
 • klic k akciji,
 • ostalo (lokacija, kontakti, davčna številka)...
Digitalni marketing.

Za vidnost preko spleta ne potrebujete veliko, gre za relevantnost, doslednost in dostopnost. Bodite pozorni na te dejavnike in kmalu boste ustvarili uspešno okno, ki bo povzročilo rast tudi izven interneta.

Preverite še: 7 razlogov, da vaše podjetje potrebuje spletno stran


Družbena omrežja

Pred 70 leti je bila za poslovanje nujna le telefonska številka. Danes podjetja upravljajo s spletno stranjo, e-mail sporočili, družbenimi omrežji, itd. Medtem, ko spletne strani postajo vse bolj statične (hitro pridobivanje informacij), družbena omrežja prevzemajo vlogo dinamičnosti (interaktivno izmenjavo informacij). Sem spadajo novice, zgodbe, dogodki, nagradne igre in akcije...

Družbena omrežja predstavljajo orodje za interakcijo med vami in vašimi strankami!
Uporabljate lahko eno ali več družbenih omrežij, tukaj šteje kvaliteta pred kvantiteto, zato raje uporabljajte in razvijajte eno platformo, kot vse in te površno.

Nasvet! Povežite profile družbenih omrežij s spletno stranjo (in obratno), tako boste poskrbeli za celoten spekter informacij.

Najbolj učinkovite platforme: Facebook, Instagram, Youtube, LinkedIn, Pinterest, Twitter, Tumblr.

Z družbeni mediji boste ustvarili skupnost, čeprav delujete iz poslovnih razlogov vas dobro vodenje lahko pripelje do strank, ki vas ne bodo prepoznale le kot poslovni subjekt ampak kot zaupanja vredno znamko.

Pametni telefon

Telefoni so postali že pravi osebni računalniki, že dolgo ne nudijo samo funkcije za klic, brskate lahko po spletu, preverjate e-pošto, fotografirate, pošiljate sporočila, uporabljate aplikacije, itd. Vse našteto se vsak dan uporablja tudi v poslovnem svetu, pametni telefon je postal bistveno orodje za učinkovito poslovanje. Mnogo je takih, ki osebnega računalnika ne uporabljajo več in so ga popolnoma zamenjali s pametnim telefonom.

Tehnologije prihodnosti za podjetja. Prednosti:
 • delo na poti,
 • hiter dostop do informacij,
 • dostopnost izven pisarne,
 • prednost aplikacij,
 • dostop do dokumentov,
 • banka na poti,...

Varnostna vprašanja

Ko gre za vprašanja varnosti, se ne pogovarjamo o "če", ampak "kdaj".

Mala podjetja so še zmeraj največja tarča kibernetskih napadov. Imajo več sredstev, kot posamezniki in slabše poskrbljeno za varnost kot velika podjetja. Tehnologija je tako vpeta v naša življenja, da jo velikokrat jemljemo preveč samoumevno, pa vendar ne pozabite na varnost! Uporabljajte močna gesla, poskrbite za varnostne kopije, programska oprema naj bo vedno posodobljena, tudi naprave menjajte, če so zastarele in najpomembneje, tehnologijo uporabljajte pametno!


Danes so vsa podjetja tehnološka podjetja!

S storitvijo Minimum sinhroniziramo vrhunski razvoj spletnega mesta s kreativnimi strategijami trženja na internetu, ki podjetjem vseh velikosti in panog omogočajo uspeh na spletu.

Potrebujete novo spletno stran? Preizkusite Minimum!

Ustvarite brezplačno spletno stran, ustvarite uspeh.

Registrirajte se